Maldivi

Maldivi su ostrvska država koja se nalazi u Indijskom okeanu I parvo su čudo prirode koji predstavljaju jednu od najegzotičnijih tropskih destinacija.
Skoro 1200 peščanih ostrvaca među kojima je oko 200 naseljenih a od toga se samo 100 koristi za turizam. Južno od Indije i Šri Lanke, 26 koralnih ostrva (atola) formira lanac koji podseća na bisernu ogrlicu usred okeana. Atoli su nastali erupcijom vulkana u neka davna vremena. Ostrva s palmama, kao prirodna barijera protiv mora, formiraju lagune sa nestvarno lepom tirkiznom bojom mora I belim peskom a koralni grebeni su su dom za 1100 vrsta riba.
Velika atrakcija Maldiva je što predstavljaju najnižu državu na svetu sa prosečnom nadmorskom visinom od 1.5m.

Glavni grad Maldiva je Male. Nalazi se u centralnom delu biserne ogrlice. Na susednom malom ostrvu se nalazi internacionalni aerodrom Velana International. Odatle kreću I transferi do ostalih ostrva. Brzim brodovima se ide do bližih ostrva I transfer traje max 60 min.

Valuta – maldivski rupi, poneti dolare (očuvane novčanice koje nisu starije od 2003. godine). U svim hotelima plaćanje se obavlja u dolarima. Nemojte menjati novac na aerodromu ili bankomatu jer ćete dobiti lokalni novac koji nemate gde da upotrebite.

Ako se pitate kada je pravo vreme za odlazak na Maldive – odgovor je UVEK. Kako se nalaze uz Ekvator sunce ih obasjava tokom čitave godine. Temperatura vode je ujednačena – 28 stepeni, a temperatura vazduha varira od 28 do 32 stepena.

Zbog svoje nestvarno lepe prirode, kristalno čistog mora, romantičnih zalazaka sunca…Maldivi su destinacija na kojoj ćete provesti idealan odmor i kojoj ćete se sigurno vratiti.

Zaintresovani ?

Oseti razliku

Verujemo da dva odmora ne bi trebalo da budu ista i da užurbani život zaslužuje najbolje. Odvajamo vreme da vas upoznamo kako bismo vam pomogli da pronađete savršeno mesto za bekstvo.